kockázati tényezői a koszorúér-betegség – téma áttekintése

Néhány kockázati tényező-dolog, hogy növeli a kockázatot, a koszorúér-betegség (CAD), mint például a nem, az életkor, és a családi kórtörténet, nem lehet megváltoztatni. További kockázati tényezők a CAD kapcsolódnak életmód és gyakran meg lehet változtatni. Esélyét, hogy szívkoszorúér-megbetegedés kialakulásának növekszik a rizikófaktorok számával van.

Smokin; A magas vérnyomás (140/90 Hgmm vagy ennél magasabb nagy cholestero; Diabete, lévén overweigh; hiánya exercis; Stres; Metabolikus szindróma

Melyik a következő állítások igazak; Minden évben, a szívbetegség életét követeli több nő, akkor a mellrák és a tüdőrák kombinált; A nagyobb százalékát nő hal meg egy éven belül, a szívroham, mint a férfiak; A halálozási arány az afrikai-nők miatt szív- és érrendszeri betegségek nagyobb, mint a fehér nők; A cukorbetegség egy kockázati tényező a szívbetegségek; A válasz: Mindannyian. És a szakértők azt mondják ők képviselik csak a jéghegy csúcsa, amikor a …

Segíthet csökkenteni a kockázatát CAD a szívbarát életmód változások, mint például az egészséges táplálkozás élelmiszerek, hogy az aktív, és nem dohányzik.

Családi anamnézis: Egy vagy több a közeli rokonok, vagy már a korai CAD; Nem: a férfiak általában fejleszteni CAD 10 évvel korábban, mint a nők, bár a 60 éves kor, CAD lesz a vezető halálok mindkét nemben. A nők bizonyos egyebek, amelyek növelhetik a kockázatot. Ezek közé tartozik a hormonkezelés és a terhesség val kapcsolatos problémákat; Kor: Emberek a 65 év feletti, nagyobb valószínűséggel van CAD.