reumatikus betegségek típusai, okai, és a diagnózis

Reumatikus betegségek befolyásolják az ízületek és az izmok. Egyesek, mint például az osteoarthritis, a kopás és elhasználódás. Mások, mint például a reumatoid arthritis, az immunrendszer problémákat.

Az orvos, aki specializálódott Ilyen körülmények között az úgynevezett reumatológus, segíthet megtalálni a legjobb módja, hogy kezelni az állapotát.

Évekkel ezelőtt, feltételek, mint ez alá a széles fejléce reuma. Most már több mint 100 különböző reumás betegségek. Ismerd meg a leggyakoribbak.

Mit én; Osteoarthritis károk porc, a párnás anyag a végén a csontok. Ahogy kopik, ízületi fáj, és egyre nehezebb mozogni. Ez általában érinti a térd, csípő, derék, nyak, ujjak, és a láb.

Tünetek

Izomgyengeség teheti ízületek instabil. Attól függően, hogy milyen testrészeket érint, OA lehet, hogy nehéz járni, markolat tárgyak, ruha, fésű haj, vagy üljön.

Diagnózis: Orvosa fogja kérdezni a kórtörténet és a tünetek. Akkor is kap a fizikális vizsgálat. Akkor is kell, hogy a vérvizsgálatok vagy tudassa orvosával mintát vesz a folyadék, az érintett közös.

Általában mire valaki OA törekszik kezelés, vannak változások látható egy X-ray a közös. Az X-ray mutathat szűkületben ízületi rés jelenléte vagy csont sarkantyút. Bizonyos esetekben, MRI (mágneses rezonancia) végezhető.

Mit én; Lupus (más néven SLE vagy szisztémás lupus erythematosus) egy autoimmun betegség. Ez hatással lehet számos szerv a szervezetben.

Tünetek

Diagnózis: Orvosa fogja kérdezni a kórtörténet, nem a fizikális vizsgálat, és annak érdekében, laboratóriumi vizsgálatok a vér és vizelet. Egy vérvizsgálat az antinukleáris antitest teszt (ANA). A legtöbb ember lupus pozitív ANA vérvizsgálat.