zoimitriptán orr

Terápiás Osztály: migrén elleni

Használja a zoimitriptán

Farmakológiai osztály: szerotonin receptor agonista, az 5-HT1

Sokan úgy találják, hogy a fejfájás múlik el teljesen, miután az általuk használt zoimitriptán. Más emberek találják, hogy a fejfájás sokkal kevésbé fájdalmas, és hogy képesek visszamenni normális tevékenységüket noha fejfájás nem teljesen eltűnt. Zolmitriptan gyakran enyhíti más tünetek fordulnak elő együtt a migrénes fejfájás, hányinger, hányás, fényérzékenység, és az érzékenység a hang.

Zolmitriptan nem egy közönséges fájdalomcsillapító. Ez nem mentesíti semmilyen fájdalom más, mint a migrénes fejfájás. zoimitriptán általában használt akiknek fejfájás nem enyhül az acetaminofen, aszpirin vagy más fájdalomcsillapító.

Zolmitriptan okozott súlyos mellékhatások az egyes emberek, különösen az emberek, akik szív- vagy érrendszeri betegség. Ügyeljen arra, hogy beszélje meg orvosával a kockázatokat a zoimitriptán valamint az előnyöket, amelyek lehetnek.

zoimitriptán csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert zoimitriptán, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a zoimitriptán vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt zoimitriptán

Biztonságosságát és hatásosságát zoimitriptán orrspray nem állapították gyermekgyógyászati ​​betegeknél fiatalabb, mint 12 éves

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát zoimitriptán orrspray az idősek. Az idős betegek azonban nagyobb valószínűséggel vese-, máj- vagy szívbetegség, ami megkövetelheti óvatosság és a kiigazítás a dózist kapó betegeknél zoimitriptán orrspray.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed zoimitriptán, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata zoimitriptán bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata zoimitriptán bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata zoimitriptán bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata zolmitriptán bármelyik következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja zoimitriptán, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát zoimitriptán. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja zoimitriptán csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok zoimitriptán növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

zoimitriptán használata csak az orrát. Nem kap semmilyen belőle a szemébe vagy a bőrére. Ha mégis ezeken a területeken, öblítse le azonnal.

Ne használja zoimitriptán a fejfájás, ami eltér a szokásos migrén. Ehelyett, kérdezze meg kezelőorvosát.

Hogy enyhíti a migrén a lehető leghamarabb, használja zolmitriptán amint a fejfájás fájdalom kezdődik. Még ha kapsz figyelmeztető jelek a közelgő migrén (aura), meg kell várni, amíg a fejfájás kezdődik használata előtt zoimitriptán.

Kérdezze meg orvosát, idő előtt bármilyen más gyógyszert lehet venni, ha zoimitriptán nem működik. Miután elkészítettük a másik gyógyszer, kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges. Fejfájás, hogy nem enyhül zoimitriptán néha okozta körülmények igénylő más kezelést.

Ha úgy érzi, sokkal jobb, miután egy adag zoimitriptán, de a fejfájás jön vissza, vagy rosszabbodik, egy idő után, akkor lehet használni egy további adag zoimitriptán után 2 órával az első adag. Ne használjon több, mint 3 adag bármely 24 órás időszakban.

zoimitriptán jön egy betegtájékoztató. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Ahhoz, hogy a orrspray

Helyes használata zoimitriptán

Az adagot a zolmitriptán különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú zoimitriptán. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag zoimitriptán, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy továbbra is használni.

Óvintézkedések használat közben zoimitriptán

Ne használja zoimitriptán ha használt egyéb triptan vagy ergot-típusú migrén gyógyszerek az elmúlt 24 órában. Néhány példa a triptan gyógyszerek aimotríptán (Axert®), eletriptán (Relpax®), frovatriptán (Frova®), naratriptánt (Amerge®), vagy szumatriptánnal (Imitrex®, Treximet®). Néhány példa az ergot-típusú gyógyszereket dihidroergotamin (D.H.E. 45®, Migranal®), ergotamin (Bellergal®, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®) vagy metiszergidet (Sansert®). Továbbá, ne használja zoimitriptán ha szedett MAO-A gátló (pl Nardil®, Parnate®) az elmúlt 14 napban.

zoimitriptán okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben zoimitriptán.

Kérdezze meg orvosát, ha már használta zoimitriptán és a migrén rosszabbodott, vagy felmerülésének gyakrabban.

zoimitriptán növelheti a kockázata annak, szívritmuszavar, szívinfarktus, angina, vagy a stroke. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha Ön vagy családtagja már a szívbetegségek, ha cukorbeteg, magas vérnyomás, vagy ha dohányzik. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen tünete szívprobléma, például mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, egyenetlen szívverés, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a vállak, a karok, állkapocs, hát, vagy a nyak, légszomj, vagy izzadás. Hívja fel orvosát azonnal, ha bármilyen tünet a stroke, mint a zavartság, nehezített beszédzavar, kettős látás, fejfájás, képtelen mozgatni a karok, lábak, vagy az arc izmait, hogy képtelen beszélni, vagy lassú beszéd.

zoimitriptán problémákat okozhat, ha a szívbetegség. Ha orvosa úgy gondolja, lehet, hogy van egy probléma a zoimitriptán, ő is szeretné, hogy vegye be az első adagot az orvos irodájában vagy a klinikán.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a mellkasi fájdalom, az állkapocs és a nyak szorító használata után zoimitriptán. Szintén tájékoztassa orvosát, ha hirtelen vagy súlyos hasi vagy gyomorfájdalom vagy véres hasmenés használata után zoimitriptán.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha homályos látást, nehézségei vannak az olvasással, vagy bármilyen más változást látás használata közben zoimitriptán. Orvosa, hogy már a szemét ellenőrizni egy szemész (szemorvos).

zoimitriptán Side Effects

zoimitriptán

Használata zolmitriptán önmagában vagy kombinációban más migrén gyógyszerek 10 vagy több nap havonta súlyosbodásához vezethet fejfájás. Lehet tartani a fejfájás napló rögzíti az fejfájás gyakoriságát és a kábítószer-használat.

Feltétlenül közölje orvosával, ismer minden egyéb gyógyszerről, amit használ. Zolmitriptan okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, amikor együtt bizonyos gyógyszerekkel. Ez magában foglalja a depresszió kezelésére használatos gyógyszert, például az amitriptilin (Elavil®), citalopram (Celexa®), duloxetine (Cymbalta®), escitalopram (Lexapro®), fluoxetin (Prozac, Sarafem®, Symbyax®), fluvoxamin (Luvox®) olanzapin (Zyprexa®), paroxetin (Paxil®), szertralin (Zoloft®), vagy venlafaxin (Effexor®). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha nyugtalanság, zavartság, hasmenés, idegesség, miközben beszél, hogy nem normális, láz, hiperaktív reflexek, rossz koordináció, nyugtalanság, hidegrázás, izzadás, reszketés vagy remegés, amit nem lehet irányítani, vagy rángatózás. Ezek lehetnek tünetei szerotonin szindróma.

Néhány ember szédül vagy álmos alatt vagy után a migrén, vagy használ zoimitriptán enyhíti a migrén. Mindaddig, amíg nem érzi, hogy szédül vagy álmos, ne vezessen, ne használjon gépeket, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Migrén diclofenac, metoklopramid, szumatriptánnal Reglan, Imitrex, Maxalt, ciproheptadin, Relpax, Excedrin, rizatriptán, Botox, Fiorinal, butaibitál vegyület, Zomig, Excedrin migrén, ergotamin, Vioxx, Cambia, Treximet, naratriptánnai, zoimitriptán, Cafergot, Axert, Frova